• Gratis verzending
    vanaf €100,-

  • € 6,95 verzendkosten
    (België € 9,95)

  • Snelle levering in
    Nederland en Belgie

  • Betaal op
    factuur

Gebrekkige hygi

 

Ziekteverzuim van werknemers door griepachtige verschijnselen en infecties aan luchtwegen, elke organisatie heeft er last van. Oorzaak? Gebrekkige hygiëne op de werkvloer.
 
Uit onderzoek van de Vereniging Schoonmaak Research (VSR) naar het binnenklimaat op de werkplekken van 40 panden, blijkt dat een kwart van de werkplekken in ons land onder de maat scoort op gezondheid. Uit onderzoek van Cyber Clean blijkt dat dit een gemiddelde organisatie van 50 FTE per jaar al snel € 70.000,- kost als gevolg van kortdurend ziekteverzuim.
 
Het zijn namelijk juist de bacteriën en virussen op de werkplek die zorgen voor het ontstaan van ziektes. Volgens Cyber Clean kan een goede, dagelijkse reiniging van de werkomgeving, buiten de productiviteitswinst die ontstaat, een bedrijf al gauw € 10.000 per jaar aan kosten door ziekteverzuim besparen. 
 
HNW en bacteriën
Een lichte griep of verkoudheid weerhoudt veel medewerkers er niet van om op hun werk te verschijnen. Bureau, toetsenbord, computermuis en telefoon zijn daardoor vaak besmet met ziektedragende bacteriën. Tel daarbij op dat minstens de helft van de werknemers wel eens eet achter zijn computer. Broodkruimels, gemorste koffie en stof tussen de toetsen vormen een ideale voedingsbodem voor bacteriën en schimmels. Een bedrijf bezit vaak meerdere flexplekken en door Het Nieuwe Werken zijn vaste werkplekken niet meer van deze tijd. Werkplekken worden meer en meer met elkaar gedeeld, en hierdoor de bacteriën en virussen ook.

bron: fmm