• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Vergroening van de werkruimte doe je door milieuvriendelijk het kantoor schoonmaken

Het milieubewustzijn neemt toe. Vandaag de dag brengen veel werkgevers dit idee mee naar de kantoorruimte, waar ze geïnteresseerd zijn om een milieuvriendelijk schoonmaakbedrijf in te huren.
 
Reinigingsproducten worden het meest onder de loep genomen omdat ze vaak chemicaliën bevatten die slecht zijn voor de menselijke gezondheid en het milieu.
 

De opkomst van groene schoonmaakdiensten

Milieuvriendelijke schoonmaakbedrijven voor kantoren floreren dankzij het groeiende verlangen naar groene schoonmaakdiensten. Schoonmaakbedrijven zien dat er een toenemende passie is voor milieuverantwoordelijkheid op de werkplek, dus gebruiken ze milieuvriendelijke schoonmaakproducten en -methoden om aan de vraag van de klant te voldoen.
 

Groene schoonmaakproducten en -processen

Degenen onder ons die al lang gewend zijn aan het idee dat een 'schone' geur in wezen een zware chemische geur is, zijn misschien sceptisch dat het mogelijk is om een ??grondige reiniging uit te voeren met niet-giftige stoffen. Maar innovators hebben hard gewerkt aan het ontwikkelen van effectieve milieuvriendelijke schoonmaakproducten.
 

Milieuvriendelijke schoonmaakproducten

Vrijwel alle standaard schoonmaakproducten, van glasreiniger tot afwasmiddel, hebben alternatieve groene versies. Deze zijn verkrijgbaar bij tal van duurzame, milieuvriendelijke bedrijven.
 
Een aantal opties voor groenreiniging zijn:
 
 • Eenvoudige groene ontvetters en kalkverwijderaars
 • Milieuvriendelijk poetsmiddel voor roestvrij staal
 • Tapijt- en meubelreiniger
 • Groen wasmiddel
 • Moldex schimmelverwijderaar
 • Naturama reiniger voor keukenapparatuur
 • Groene zeep als vervanging voor Chloor
 
Deze producten vermijden een aantal ongewenste ingrediënten en hebben vaak een aangename, natuurlijke geur. Veel van deze groene producten hebben als bijkomend voordeel dat ze ook dierproefvrij zijn.
 

Groene schoonmaakprocessen en -beleid

Milieuvriendelijke kantoorreiniging gaat over meer dan alleen de producten. De beste groene schoonmaakbedrijven passen ook milieuvriendelijke groene processen toe. Dit zijn processen die de natuurlijke hulpbronnen niet overmatig gebruiken, of gifstoffen uitstoten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. Ze stellen ook beleid vast (bijvoorbeeld met betrekking tot het soort externe leveranciers waarmee ze samenwerken) dat geschikt is voor een milieuvriendelijke schoonmaakdienst voor kantoren.
 

Waarom groen schoonmaken veiliger en gezonder is

Iedereen heeft baat bij het gebruik van groene schoonmaakproducten en -diensten. Op grote schaal is milieuvriendelijke kantoorreiniging beter voor het milieu. Voor het schoonmaakpersoneel is het beter omdat ze hun huid en longen niet blootstellen aan de chemicaliën die in zoveel normale schoonmaakproducten aanwezig zijn.
 
 

Hoe kunnen kantoren overstappen op milieuvriendelijke kantoorschoonmaak?

Als u wilt helpen een veiligere en groenere werkruimte voor uw collega's te creëren - en ook een klein deel van de oplossing wilt zijn voor een gezonder milieu - is dit het moment om op zoek te gaan naar een milieuvriendelijke schoonmaakdienst voor kantoren. Boen Groen helpt u vaak.