• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Je gelooft het niet maar dit zijn de meest vieze plekjes op het toilet.

Je gelooft het niet maar dit zijn de meest vieze plekjes op het toilet.?

 
Dat de toilet veel te verduren heeft weten we allemaal. Bedenk eens hoe vaak dit kleine kamertje wordt bezocht. Tijdens het schoonmaken van de toilet wordt er vooral veel aandacht besteed aan de vieze wc bril en de pot. Maar weet je dat er op het toilet plekken zijn die maar liefst 30 keer viezer zijn???
 
De deurklink?
 
De klink wordt vastgepakt om de deur naar het toilet te openen en ook weer te sluiten. Omdat je je handen niet standaard desinfecteert of wast voordat je het toilet bezoekt, is de klink een haard van bacteriën. Niet het eerste waar je aan zou denken bij een vieze plek op het toilet, maar de klink is in de meeste gevallen viezer dan de wc bril. Besteed tijdens het toilet schoonmaken dus ook aandacht aan de deurklink. Neem het af met een doek en wat water met wat schoonmaakmiddel. Voor het grondige werk kun je ook voor een desinfecterend schoonmaakmiddel kiezen. Laat de klink aan de lucht drogen.?? Een andere oplossing is om desinfecteerende handgel te gebruiken voordat je een WC bezoekt. 
 
De lichtschakelaar?
 
De lichtschakelaar, wordt net als de deurklink, vaak aangeraakt zonder dat de handen zijn gewassen. Je hebt net de kattenbak schoongemaakt en hebt opeens hoge nood. Je rent het toilet in en gaat zitten.. pff net op tijd. Je wast je handen, doet het licht uit en gaat verder met de dagelijkse bezigheden. Ondertussen is de lichtknop voorzien van een flink aantal nieuwe bacteriën, die bij een volgend toiletbezoek weer op je huid terecht, kunnen, komen. Het is dus ook erg belangrijk om de lichtschakelaar een beurt te geven tijdens het schoonmaken. Je kunt de lichtschakelaar afnemen met een doek en wat water met schoonmaakmiddel, al dan niet met desinfecterende werking. Laat de lichtschakelaar aan de lucht drogen.??
 
De spoelknop
 
Na het toiletbezoek wordt er doorgespoeld. De handen die net het toiletpapier hebben vastgehouden drukken even zo vrolijk op de spoelknop. Et voila, daar gaan de bacteriën. De spoelknop krijgt veelal bij lange na niet zoveel aandacht bij het schoonmaken als dat zou moeten. Neem de spoelknop daarom minimaal één keer per week, maar liever nog vaker af met een doek en wat water met schoonmaakmiddel of heel eenvoudig door wat spiritus op een prop wc papier te doen en dan over de spoelknop te wrijven. Laat de knop aan de lucht drogen.?
Had jij verwacht dat er dingen op jouw toilet viezer waren dan een (vieze) wc-bril of de toiletpot? Goed om te weten toch? Gelukkig weet je nu wat een beetje extra aandacht verdient tijdens het schoonmaken, zodat jou toilet écht schoon is!
 
Denk je nu: pff ik ben al zoveel tijd bezig met schoonmaken of wat zou ik graag een werkster willen? Kijk dan eens op www.ikzoekeenwittewerkster.nl, want onze werksters hebben veel ervaring met schoonmaken en weten precies welke plekjes er op het toilet extra aandacht verdienen.