• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Mondkapjes kopen in kleur

Mondkapjes kopen ter bescherming van stof, virussen of bacteriën? Wij hebben een mooi assortiment mondkapjes of mondmaskers. Van niet medisch tot een goede bescherming. Alle mondkapjes zijn in één maat verkrijgbaar. Hierbij leveren we ze in verschillende kleuren. U kiest bij ons uit de twee meest gangbare kleuren, namelijk de kleur blauw en zwart. Koop uw mondkapjes bij 123toilet. Wij leveren ze binnen 48 uur bij u af. Meer weten? Kijk dan op deze pagina met verschillende mondmaskers die veel mensen gebruiken in deze tijd van Corona.

Mondkapjes speciaal voor de Corona crisis


Niet medische mondkapjes beschermen tegen fijnstof, roetdeeltjes of pollen. Onze mondkapjes zijn ideaal wanneer u in een stoffige omgeving werkt of last heeft van een pollenallergie (ook wel hooikoorts genoemd). Niet medische mondkapjes worden dan ook in verschillende beroepen gedragen. Ook wanneer u een stoffig gebied of een omgeving met veel smog (luchtvervuiling) bezoekt is het aan te raden om gebruik te maken van deze mondkapjes. Van niet medische mondkapjes is bekend dat het niet volledig beschermt tegen bacteriën en virussen. Toch wordt tijdens de uitbraak van het coronavirus geadviseerd om in openbare ruimten een mondkapje te dragen. Vandaar dat het verstandig is om een grote vooraad in uw bezit te hebben zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.


Mondkapjes FFP1 t/m FFP3 kopen?

Een mondmasker met de codering FFP1, FFP2 of FFP3 is een persoonlijk beschermingsmiddel. Dit mondkapje beschermt tegen het inademen van schadelijke stoffen waaronder virussen. Hierbij is het belangrijk dat het masker volledig op het gezicht aansluit. Het masker moet sowieso onder mond en boven de neus uitkomen anders werkt hij natuurlijk helemaal niet. 

Mondmaskers FFP1 houden minimaal 80% van de deeltjes tegen. Een mondkapje met FFP2 houdt minimaal 94% tegen en FFP3 minimaal 99%. Het gebruik van mondkapjes met deze codering (FFP1 t/m FFP3) is alleen aan te raden bij een verhoogde kans op besmetting. Let er wel op dat een algehele bescherming van 100% nooit kan worden gegarandeerd.

 

Mondkapjes kopen? Het verschil medische en niet-medische mondmaskers

Let op, de niet-medische mondkapjes verschillen qua uiterlijk niet van de medische mondmaskers. Check dus altijd goed wat u koopt. Chirurgische maskers worden alleen door zorgverleners gedragen. Bijvoorbeeld door artsen en verplegend personeel. Deze zijn bedoeld om de patiënt tegen micro-organismen te beschermen.De mondmaskers in ons assortiment zijn voor niet-medisch gebruik. Uitgezonderd de mondmaskers met codering, deze zijn vooral binnen de verpleging geschikt. Voor de echte medische mondmaskers moet u bij een andere leverancier zijn.

 

Mondmaskers blauw of zwart? Wij hebben ze op voorraad

Het vaakst ziet u niet-medische mondmaskers in de kleur blauw. Deze lijken op de medische mondmaskers maar de functie is anders. Wilt u liever een andere kleur mondkapjes kopen? We maken dit mogelijk. Zo hebben we ook zwarte mondkapjes in ons assortiment. De blauwe mondkapjes zijn de mondkapjes die u meestal op straat ziet tijdens deze coronacrisis. Het zijn de meest gebruikte mondkapjes op dit moment. 


Mondkapjes kopen: wegwerp en het gebruik hiervan

In ons assortiment vindt u de wegwerp mondkapjes. De mondkapjes zijn geschikt voor eenmalig gebruik. We adviseren om een mondkapje maximaal 8 uur te dragen. Hierna vervangt u deze voor een nieuw mondkapje. Draag dus geen mondkapjes meerdere keren en meerdere dagen achter elkaar. Dat is niet hygiënisch en bovendien slecht voor de gezondheid. De kans dat u ziek wordt is dan eigenlijk nog veel groter. Onze mondkapjes zijn niet wasbaar en/of recyclebaar. Gooi ze na gebruik weg in de prullenbak.

Het is belangrijk dat u de mondkapjes op de juiste manier gebruikt. Was voor het gebruik de handen gedurende 20 seconden met water en zeep. Pak het mondkapje bij de elastieken vast. Plaats het mondkapje over neus en mond, met het metalen gedeelte naar boven. Haak de elastieken achter de oren.Blaas even in het mondkapje om te bekijken of er niet te veel lucht langs het mondkapje lekt. Is dit het geval, knijp dan de metalen strip aan de bovenkant over de neus. Na het verwijderen van het mondkapje gooit u deze weg en wast de de handen weer goed.

 

Voordelige chirurische mondkapjes

Ons assortiment bestaat uit betaalbare mondkapjes. U hoeft geen maat uit te kiezen: onze mondkapjes zijn one-size-fits-all. Kies wel de gewenste kleur of het type mondmasker. Zoals al gezegd: blauw is de meest gangbare kleur. Mondkapjes kopen? De prijs van een pakket mondkapjes is zo laag dat u er geen buil aan kunt vallen. Wilt u de mondmaskers groot inkopen? U kunt ze natuurlijk in grote hoeveelheden of in bulk bij ons kopen. Wij hebben een grote voorraad beschikbaar. Heeft u nog een vraag? Neem contact met ons op, We beantwoorden graag al uw vragen over dit belangrijke product in deze belangrijke tijd. 

Bent u op de hoogte dat het wegwerp mondmaskers zijn?

Hoewel de mondkap die wij verkopen chirurgisch genoemd wordt is het wel een wegwerp mondkapje. Het is eigenlijk de bedoeling dat u dit mondmasker maar één keer draagt gedurende maximaal 8 uur. Wilt u de mondkapjes met echte bescherming? Dan adviseren wij om de mondkapjes bij een medisch specialist te kopen. 

Is een mondmasker met nanotechnologie veilig?

In mondkapjes zitten kleine delen nanotechnologie. Dit zijn minuscule deeltjes die voor het oog niet waarneembaar zijn. Deze nanotechnologie zorgt dat het mondkapje beter schoon blijft. Het is op dit moment onduidelijk of dat ook het geval is. Het is onduidelijk of deze nanotechnologie in een mondmasker veilig is voor de volksgezondheid.

Mondkapjes makkelijk bestellen?

Mondkapjes bestelt u makklijk online bij 123toilet. Wij zijn weliswaar een groothandel in schoonmaakartikelen maar wij hebben toch de beste wegwerp mondkapjes voor uw personeel beschikbaar. Zeker bij contactberoepen eist de overheid nog steeds mondmaskers. Als wij daarmee de volksgezondheid een handje kunnen helpen dan doen wij dat graag.

Contact met onze klantenservice?

Wilt u meer weten over onze mondmaskers? De medewerkers van onze klantenservice staan voor u klaar om vragen te beantwoorden over mondkapjes, de volksgezondheid en coronavirus covid-19. Vanzelfsprekend helpen wij u ook graag met andere zaken die gerelateerd zijn aan Corona zoals desinfecterende handgel, het gebruik van handschoenen, handen wassen, doekjes en nog veel meer. Neem gerust contact met ons op via 085 - 401 57 84.