• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Mondkapjes kopen

Mondkapjes kopen ter bescherming van stof, virussen of bacteriën? We hebben een goed assortiment mondkapjes of mondmaskers. Van niet medisch tot een goede bescherming. Alle mondkapjes zijn in één maat verkrijgbaar. Hierbij leveren we ze in verschillende kleuren.
Niet medische mondkapjes beschermen tegen fijnstof, roetdeeltjes of pollen. Ideaal wanneer u in een stoffige omgeving werkt of last heeft van een pollenallergie (hooikoorts). Niet medische mondkapjes wordt dan ook in verschillende beroepen gedragen. Ook wanneer u een stoffig gebied of een omgeving met veel smog (luchtvervuiling) bezoekt is het aan te raden om gebruik te maken van deze mondkapjes.
Van niet medische mondkapjes is bekend dat het niet volledig beschermt tegen bacteriën en virussen. Toch wordt tijdens de uitbraak van het coronavirus geadviseerd om in openbare ruimten een mondkapje te dragen.


Mondkapjes FFP1 t/m FFP3

Een mondmasker met de codering FFP1, FFP2 of FFP3 is een persoonlijk beschermingsmiddel. Dit mondkapje beschermt tegen het inademen van schadelijke stoffen waaronder virussen. Hierbij is het belangrijk dat het masker volledig op het gezicht aansluit.
Mondmaskers FFP1 houden minimaal 80% van de deeltjes tegen. Een mondkapje met FFP2 houdt minimaal 94% tegen en FFP3 minimaal 99%. Het gebruik van mondkapjes met deze codering (FFP1 t/m FFP3) is alleen aan te raden bij een verhoogde kans op besmetting.


Mondkapjes kopen: verschil medische en niet-medische

Let op, de niet-medische mondkapjes verschillen qua uiterlijk niet van medische mondmaskers. Chirurgische maskers worden alleen door zorgverleners gedragen. Deze zijn bedoeld om de patiënt tegen micro-organismen te beschermen.
De mondmaskers in ons assortiment zijn voor niet-medisch gebruik. Uitgezonderd de mondmaskers met codering, deze zijn vooral binnen de verpleging geschikt.


Mondmaskers blauw of zwart

Het vaakst ziet u niet-medische mondmaskers in de kleur blauw. Deze lijken op de medische mondmaskers maar de functie is anders. Wilt u liever een andere kleur mondkapjes kopen? We maken dit mogelijk. Zo hebben we ook zwarte mondkapjes in ons assortiment.


Mondkapjes kopen: wegwerp en het gebruik hiervan

In ons assortiment vindt u wegwerp mondkapjes. Deze zijn geschikt voor eenmalig gebruik. We adviseren om een mondkapje maximaal 8 uur te dragen. Hierna vervangt u deze voor een nieuw mondkapje.
Het is belangrijk dat u de mondkapjes op de juiste manier gebruikt. Was vooraf de handen gedurende 20 seconden met water en zeep. Pak het mondkapje bij de elastieken vast. Plaats het mondkapje over neus en mond, met het metalen gedeelte naar boven. Haak de elastieken achter de oren.
Blaas even in het mondkapje om te bekijken of er niet te veel lucht langs het mondkapje lekt. Is dit het geval, knijp dan de metalen strip aan de bovenkant over de neus. Na het verwijderen van het mondkapje gooit u deze weg en wast de de handen weer goed.


Voordelige mondkapjes

Ons assortiment bestaat uit betaalbare mondkapjes. U hoeft geen maat uit te kiezen: one-size-fits-all. Kies wel de gewenste kleur of het type mondmasker. Mondkapjes kopen maar heeft u nog een vraag? Neem contact met ons op, we beantwoorden graag al uw vragen.