• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Latex handschoenen van uitstekende kwaliteit


Latex handschoenen kopen? We hebben hoge kwaliteit ongepoederde of gepoederde handschoenen in ons assortiment. In verschillende kleuren en maten. De latex handschoenen zijn extra sterk en geschikt als werkhandschoenen. Bijvoorbeeld in de zorg, de schoonmaak of de voedselindustrie.
Latex handschoenen kent verschillende toepassingen. Ze zijn vervaardigd van natuurlijk rubber. Dit maakt ze sterk en van een uitstekende elasticiteit. Hierdoor passen latex handschoenen altijd goed. Dit is beter dan vinyl handschoenen, deze zijn minder sterk.
Houd er rekening mee dat latex niet goed bestand is tegen olie of vet. Wanneer u met een van deze stoffen in aanraking komt kunt beter kiezen voor onze nitril handschoenen.
Onze latex handschoenen beschermen wel uitstekend tegen de overdracht van bacteriën en virussen. Dit maakt ze ideaal bij gebruik in de zorg. Bijvoorbeeld bij wondverzorging of het werken met medische instrumenten. Denk hierbij aan verpleging, tandarts of huisarts.


De juiste maat latex handschoenen kopen

Het is belangrijk dat u de juiste maat koopt. Te kleine handschoenen zitten niet prettig en bieden onvoldoende bescherming. Bij te grote latex handschoenen kunt u niet goed werken. Bovendien glijden te grote handschoenen makkelijk af.
Voor de juiste maat kunt u het beste de omtrek van de hand meten. Neem hiervoor een flexibel meetlint en leg dit over de knokkels van de hand. Hieronder vindt u de maattabel latex handschoenen.
 • Maat XS: omvang 16,5-20,5 cm
 • Maat S: omvang 18-21,5 cm
 • Maat M: omvang 19-23 cm
 • Maat L: omvang 20,5-26 cm
 • Maat XL: omvang 21,5-27 cm
Bij vrouwenhanden is het belangrijk om naar de kleinste maatomvang te kijken, bij mannenhanden kijkt u juist naar de grootste maatomvang.


Latex handschoenen: bestand bij hoge temperaturen

Onze latex handschoenen hebben nóg een voordeel: ze zijn goed bestand tegen hoge temperaturen. Dit betekent niet dat ze tegen huidverbranding beschermen, maar bij hoge temperaturen zal het materiaal niet smelten. Dit is allemaal te danken aan het natuurlijk rubber, gewonnen uit de Braziliaanse rubberboom.


Ongepoederde latex handschoenen

Latex handschoenen kopen zonder dat u last krijgt van allergische reacties? Kies dan altijd voor ongepoederde handschoenen. Het poeder, dat uit maiszetmeel bestaat, is bedoeld voor het makkelijk aantrekken van de handschoenen. Helaas zorgt juist dit poeder soms voor allergische reacties. Bijvoorbeeld door huidcontact maar ook door inademing van deeltjes poeder.
Dat is de reden waarom we ongepoederde latexhandschoenen in ons assortiment hebben. Deze zijn prettig en veilig in gebruik. Bent u allergisch voor latex, kijk dan eens bij onze ongepoederde nitril handschoenen.
Overigens verkopen we ook gepoederde latex handschoenen. Dankzij het poeder zijn deze handschoenen goed aan te trekken en hebben ze een uitstekende grijp. Dit geldt al helemaal voor onze latex handschoenen met een antislip patroon op de vingertoppen en handpalmen.


Voordelige latex handschoenen kopen

Of u nu latex handschoenen voor professioneel of particulier gebruik nodig heeft: we letten op de prijs. Latex handschoenen kopen kan per paar of per doos van 100 stuks. We bieden deze in twee verschillende kleuren aan: wit en blauw.
Hulp nodig bij het maken van een keuze of heeft u nog vragen over latex handschoenen kopen? Neem dan contact met ons op.