• Gratis verzending
  vanaf €100,-

 • € 6,95 verzendkosten
  (België € 9,95)

 • Snelle levering in
  Nederland en Belgie

 • Betaal op
  factuur

Schoonmaken van rookruimtes en rookcabines

Binnen roken is in kantoren en zorginstellingen anno 2017 geen vanzelfsprekendheid. Het mag uitsluitend gefaciliteerd worden in afgesloten rookruimtes. Deze ruimtes zijn vaak een doorn in het oog van de organisatie. Stank op de gang en in de omliggende ruimtes. Gele muren, bruine plafonds. De niet roker mag ongevraagd meegenieten van het feit dat de rookruimtes meestal niet goed worden schoongemaakt. Dit kan veel beter door het inzetten van een moderne luchtreiniger!  

Het belangrijkste aspect van rookruimtes en rookcabines is dat de niet roker beschermd dient te worden tegen de overlast van de rook. Daarnaast is het van belang ervoor te zorgen dat het gebouw niet onnodig wordt vervuild door de rookruimte. Een goede luchtreiniger is hierbij essentieel. De ruimte moet niet alleen worden voorzien van verse lucht, het is vooral belangrijk dat de vervuilde lucht goed wordt gereinigd door een luchtreiniger.

Het eerste dat opvalt bij rookruimtes zijn de vergeelde muren en plafonds. De aanslag van teer en nicotine is natuurlijk erg smerig. Sommige organisaties moeten de plafondtegels elk jaar vervangen en verven de ruimte meerdere malen per jaar. Een dure grap. Dit is niet nodig wanneer de ruimte wordt schoongemaakt door een goede luchtreiniger. Een goede luchtreiniger werkt door middel van luchtverdringing en hoogwaardige filtratie.

Luchtverdringing is een techniek waarbij we door middel van recirculatie moeder natuur een handje helpen. Warme lucht en rook en stijgt op. Door onderin de ruimte een grote hoeveelheid lucht, met een trage luchtsnelheid, de ruimte in te brengen stimuleren we dit natuurlijke proces. Het doel is ervoor te zorgen dat de ademhalingsruimte vrij is van vervuilde lucht. Alle rook wordt richting plafond geblazen en boven de rokers hun hoofd de luchtreiniger ingezogen. Deze boekenkast model luchtreinigers zijn gepatenteerd door Extreme Air Products.

De eerste rookruimte met een luchtreiniger van Extreme Air Products was die van de Tweede Kamer en werd geopend door de toenmalige minister van Volksgezondheid Ab Klink. Inmiddels exporteren we onze luchtreinigers wereldwijd. Vliegvelden in het Midden Oosten, casino’s in China, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in Den Haag. Met een aantal mensen tegelijkertijd sigaretten opsteken in een kleine ruimte is een vieze hobby. De moderne luchtreinigers van Extreme Air Products voorkomen overlast, klachten en vervuiling.